Un de cada 5 ‘millenials’ es declara bisexual

Hi ha qui pensa que es capta l’atenció del lector d’aquesta manera.

Però aquesta entrada no parla de la bisexualitat, sinó dels ‘millenials’, un segment de població format, actualment, nois i noies nascuts entre els anys 1980 i 2000, aproximadament.

Fa poques setmanes, Magazine Fashion&Arts, que es distribueix amb La Vanguardia, publicava un llistat de dades referents als seus hàbits de consum i altres aspectes de la vida quotidiana, fruit de diversos estudis:

1.- El 37% desconfia de les grans marques i les multinacionals
2.- El 80% dels ‘millenials’ espanyols descarta comprar un habitatge
3.- El 37% està disposat a cedir dades personals, com ara la ubicació del seu GPS, a canvi d’obtenir serveis personalitzats o gratuïts
4.- El 78% no es vol comprar un cotxe
5.- El 36% creu que serà més feliç que la generació anterior
6.- El 65% ho compraria tot per Internet, si pogués
7.- El 70% considera que comprar per Internet és un entreteniment que ha de compartir amb les amistats a les xarxes socials.
8.- El 45% prefereix flexibilitat horària per sobre el sou
9.- I, sí, 1 de cada 5 es defineix com a bisexual

FOTO: Pixabay

Girona, 22 de setembre de 2017

El comportament polític dels ‘millenials’

Seguint en la descoberta de les motivacions dels ‘millenials’, el periodista Iñaki Ellakuria explicava, ara fa unes setmanes a La Vanguardia, el comportament polític d’aquest segment de població. Un tàrget rellevant a propòsit que, tal com explica el periodista, és, actualment, el 18% de la població a l’Estat espanyol. L’any 2025, els ‘millenials’ representaran el 70% de les persones en edat laboral. A tall d’exemple, van ser decisius en la victòria de Barack Obama als Estats Units i la irrupció de Podemos i Ciutadans en l’escenari espanyol.

MIL.LENIALSAlgunes idees clau, extretes d’un estudi, que l’article difon sobre aquesta generació, de 16 a 35 anys, urbans i nadius digitals:

– El 32% els interessa poc la política.

– La seva participació política es canalitza, en un 26%, en protestes i manifestacions.

– Un 15% no votaria, en cas d’eleccions imminents. Dues de les causes són que no hi ha un partit polític que representi les seves opinions i que no donen suport al sistema.

– L’autor de l’article argumenta que “seria un error pensar que aquest distanciament amb la política convencional es deu al menfotisme o a un voluntari abandó de funcions -com abonen els nombrosos tòpics- perquè els mil·lennistes, que en un 86% es declaren feliços, es mostren actius i preocupats per qüestions econòmiques i socials o mediambientals. En canvi, les principals causes del seu descontentament amb la política poden ser compartides amb altres generacions més veteranes de votants: la corrupció, les promeses incomplertes, la distància entre les necessitats i problemes reals dels ciutadans”.

– Els ‘millenials’ cerquen, d’entre altres, una política més “femenina”, amb organitzacions menys jerarquitzades i participació activa en la redacció dels programes electorals.

 

FOTO: Pixabay

Girona, 2 de setembre de 2017

Comparteix aquesta entrada